La pinotxeta

5241598-mujer-divirtiendose-en-el-campo-lleno-de-girasoles

La musa d’aquest text: l’Esther

Asseguda en aquella butaca d’aquell teatre petit d’un poblet de l’interior de Catalunya, podia veure representat aquell conte tan popular d’en Pinotxo. Un nen fet de fusta que li creixia el nas quan deia mentides. Però, per primera vegada a la meva vida vaig veure el veritable missatge del conte, més enllà de les mentides.

En Pinotxo només volia passar-s’ho bé, divertir-se; fugia de l’esforç i no parava atenció a les coses que els grans li deien. Vet aquí per què tot li acabava sortint malament, per què al final acabava sent enganyat. Perquè quan naixem, som fulls en blanc, sense experiència, sense informació, i aquesta rau en els nostres grans, en els que ens estimen. I és a partir de l’educació, de la transmissió de coneixements i valors, de consells i advertències, que podem anar fent passet a passet, mirant de caure el menys possible a terra. Les caigudes també són positives, perquè aquestes et mostren el dolor que poden causar alguns errors. Però hi ha molts errors que es poden evitar a través de l’experiència de generacions anteriors a les nostres. Vet aquí la importància de la història i de l’aprenentatge del qual som hereus i amb el qual la nostra espècie evoluciona.

I ella era així, una pinotxeta que innocent escampava generosament la seva alegria i simpatia a dojo, i deixava de banda les responsabilitats i obligacions del dia a dia, perquè la rutina l’avorria. Seguia la filosofia del mínim esforç, fins que un dia topà amb el mur de la maduresa, una barrera que cal saltar amb seny i paciència.

Tots som una mica Pinotxo, perquè cerquem la felicitat amb el lliri a la mà. Però la vida no ens regala la felicitat de manera gratuïta, perquè cal un esforç, cal una dedicació, cal una feina d’inversió per poder arribar als fruits somniats.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: