6. L’elefant i la zebra

487122_4778963445552_23953903_n

Vet aquí una vegada una zebra i un elefant a l’Àfrica oriental. Tenien muntada la seva vida entorn a l’aigua, allà on hi havia, allà era on anaven. No tenien casa ni hipoteca, tampoc cap vincle amb la terra. Només es limitaven a passejar per ella, d’un cantó a l’altre cercant el monòxid de dihidrogen, com si d’or es tractés.

La zebra tenia un caràcter peculiar, perquè veia el món de color blanc o negre. Lluny de cercar la virtut, allò que els clàssics situaven al bell mig del tot, la zebra preferia els extrems, la puresa.

L’elefant, potser per la seva grandària, era més aviat tranquil i altruista. Carregat d’una bondat i noblesa fugia dels extrems de la zebra i tot ho acabava veient bé, parant sempre la mà a qui ho necessitava.

Tots dos eren companys de viatge en un procés migratori de supervivència. Fins que un dia es toparen amb una pantera malferida. Aquesta agonitzava del dolor i tenia molta febre. Entre deliris i gemecs, els demanà socors. L’elefant es commogué i s’oferí a cuidar-la, mentre que la zebra, sempre amb molta pressa, li digué que no podien pas estar-se allà, que aviat necessitarien beure.

L’elefant, enfadat, no volia pas moure’s del costat de la pantera. I la zebra, poruga d’iniciar un viatge tota sola, va acabà acceptant la voluntat de l’elefant. Durant dies, curaren entre tots dos la pantera, fins que arribà el dia en que aquesta començà a caminar.

A la nit, mentre l’elefant i la zebra dormien, la pantera famèlica es cruspí la zebra. I començà sola a emprendre el viatge per cercar aigua, la fam li havia passat però estava assedegada. En canvi, l’elefant al despertar i veure la seva amiga morta, sense cap tros de carn que cobrís cap os del seu cos, s’arraconà i morí de pena.


10 Respostes to “6. L’elefant i la zebra”

 1. Molt bé! M’ha agradat molt un escrit en forma de conte protagonitzat per animals, o sigui, una faula. A través d’ells veim els defectes del caràcter humà i també les coses bones. Estaria bé que cada persona reflexionàs sobre el seu tipus d’actuacions davant els problemes dels altres.

 2. Trob que resumeix bé el caracter de les persones, ja que he notat que conta la istoria de dos amics que no i que troben pena per algu l’ajuden
  i aquest individu l’engaña a la persona que es a portat be amb ella la ajuda pero a laltre la mata encara que tambe agues cuidad della, la persona recuperada es enva fora dona ni gracies.

 3. Ho la calorina me agradat la lletura del elefant i la zebra mea fastinat soc un alumne de antonia de cuart de diver me en canta les letures que fas a escrit mol be.

 4. Trob que es una faula molt bona, esper més texts peresquts aquests perque són molt bones historietes.

 5. M’agradat es text, perquè aquests caràcters del animals són com els de les persones realment, no n’hi ha cap mentira.
  Esper seguint llegint textos teus, Gràcies!

 6. T’ensenya a anar alerta amb qui et juntes (si no menjen el mateix que tu ,carnivors).

 7. Molt bon text definint el caràcter de les persones utilitzant com a protagonistes animals. Son tres caràcters diferents, on es veu que el més honrat es l’elefant. Segueix treballant així amb cada un dels teus textos!

 8. Hola Carolina;som n’Aaron de la veu del diverquart m’ha agradat molt aquest text, es un poc trist en es final i es facil d’entendre, bon trebaLL
  GOOD SA(Dimoni)

 9. Un text Excel-lent , un poc trist, per la missatge que surt d’aquest text puc entendre.. Un bo text…. Be.. Fins aviat…

 10. Hola Carolina,som N’Erika del diverquart m’ha agradat molt aquest text , el final és bastant trist però lo bo es que el varem entendre a la primera vegada de llegir-lo.

  Una abraçada 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: