00.Ara SOMNIANT amb n’Antònia Lladonet

Antònia Lladonet

L’atzar o potser el destí, qui sap, varen fer-me topar amb l’Antònia Lladonet, una professora vocacional amb un interior molt acurat que em va fer admirar-la des del primer dia.

La seva vocació pedagògica l’empeny dia a dia a conèixer i entendre el nostre jovent i a cercar respostes i propostes per a respondre la necessitat de motivació dels seus alumnes.

L’amor per la poesia que té l’Antònia la dugué a cercar a la xarxa poemes en català. La seva intenció era la d’apropar el seu alumnat a la literatura catalana, concretament a la poesia. I fou llavors que n’Antònia topà amb un poema meu: l’arbre de nadal. I a partir d’aquí vam iniciar plegades un projecte que esperem mai no acabi.

El curs 2009-2010 vam iniciar el projecte que vaig anomenar TU ETS LA TEVA ESTRELLA.

El curs 2010-2011 acaba de començar. Tot està per fer, per crear… SOTA EL MATEIX ESTEL. Us vull fer testimonis a través del meu somni turquesa de la tasca que fa l’Antònia Lladonet amb els meus poemes. No us perdeu la seva habilitat a apropar ànimes joves a la poesia, per llegir-la, interpretar-la, comentar-la i fins i tot escriure-la. Aquest curs té una sorpresa: les regles del joc han canviat. Cada setmana escriuré un poema sense títol i l’alumnat de l’Antònia, amb la seva ajuda, esbrinaran sobre quin tema versa i el coronaran amb un títol triat per ells mateixos. Com podeu veure, es tracta d’interactuar al màxim amb els alumnes i fer-los partícips en primera persona d’aquesta nova aventura que tot just ara comença i que finalitzarà amb la publicació d’un llibre. I voleu saber quin serà el títol del llibre i projecte d’enguany? Pregunteu als alumnes!


Una resposta to “00.Ara SOMNIANT amb n’Antònia Lladonet”

  1. Em sembla una idea genial! Que mai no s’aturi la màgia que fa que joves i poesia es donin la mà per travessar les fronteres invisibles entre la imaginació i el dia a dia. Somniar ens fa lliures, i amb aquest projecte toqueu l’estrella que tots portem ben endins.

    La idea de la interactuació em sembla fantàstica, una gran pensada que els alumnes triïn el títol del poema com un joc, esbrinar el tema penso que és un molt bon alicient i una font d’inspiracio genial per tots aquests joves alumnes.

    Gràcies pel projecte i per tota aquesta bellesa feta vers!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: